Parkok és sportpályák gyepkezlése

Parkokban és sportpályákon vállaljuk az alábbi gyepkezelési munkálatokat:

- a gyep nyírását professzionális VIKING® típusú munkagépekkel

- a gyep időszakos felülvetését

- a gyep tápanyag-utánpótlását

- sportpáylák esetén, levegőztetést, homokszórást

A parkokban és a sportpályákon a gyepfelületet hasonlóan kell ápolni, mint a magán kertekben. A különbség az, hogy a megfelelő gyep fenntartásához gyakoribb és intenzívebb beavatkozások szükségesek, valamint létfontosságú a megfelelő munkagépek használata.

Kiemelten fontos a szakszerű fűnyírás. A helytelenül végzett nyírás a gyep leromlásához vezethet. A fű magassága és a fűnyírás gyakorisága attól függ, hogy a parkok illetve a pálya milyen célokat szolgál. Parkok esetén azt kell tudni, hogy díszkert vagy közterületi felhasználású-e. A sportpályáknál már kicsit bonyolultabb a helyzet, mert míg gyakorlópályákon a kívánt gyepmagasság 3 - 4 cm, addig profi edzőpályákon 2,5 - 3,5 cm, kiemelt centerpályákon pedig 1,5 - 2,5 cm hosszúságúra kell beállítani a fű magasságát. Kiemelt pályák esetén akár 3 - 4 naponta is kell nyírni a füvet, de edzőpályák esetén is minimum 6 - 8 naponta ajánlott a fűnyírás.

Mitől sávos a focipálya füve?

A sávosságot a fű nyírásával alakítjuk ki, a fűnyíró haladási irányától lesz a sávos hatás. A fűnyíró haladási irányában világosnak, az ellenkezőben pedig sötétzöldnek látszik a pálya a fénytörésből következően. A négyszögletes vágáskép pedig a kereszt és hosszanti vágások elvégzésével alakul ki.

Referenciáink:

Budapest Honvéd Futball Klub

Kérjen ingyenes árajánlatot!